2021. május 27., csütörtök

Vadkáposzta...........Dwarf Curly Kale........../10 mag/........NÖV.-332 - Jelenlegi ára: 350 Ft


"Dwarf Curly Kale"
 
 A Brassica oleracea a Brassica nemzetségbe tartozó faj. Dél- és Nyugat-Európa partmenti területein őshonos, ahol só- és kalcium-karbonát-tűrése, ugyanakkor a más növényekkel való versenyképtelensége többnyire a tenger közeli mészkősziklákra kényszerítette.
A vadkáposzta (Brassica oleracea oleracea), Brassica oleracea vad alfaja, kétnyári növény, első évben levelei tőrózsát formáznak, a többi Brassica-fajnál húsosabbak és vastagabbak, a mostoha környezetben a víz és a tápanyagok tárolására módosultak. A második évben a tápanyagok felhasználásával 1– 2 méter magas szárat növeszt, amin számos sárga virágot hoz.
Származása:
A fajok többsége a mérsékelt égövön, illetve a mediterrán zónában honos. A termesztett káposztafélék őse az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger partvidékén honos vadkáposzta. Leveleit eleinte köretnek ették. A fejes káposztát az ókori görögök nemesítették ki; a ma ismert fajtákat zömmel a középkorban alakították ki.
    szorosan illeszkedő levelekből rügyszerű „ fejet” fejleszt a fejes káposzta, a fodros kel, a lilás bordó levelű vörös káposzta és a gyűrött levelű kelkáposzta;
    a levélhónaljakban alakulnak ki a bimbós kel összeboruló levelű nagy rügyei;
    a karfiol és a brokkoli virágzata nagy, elhúsosodott;
    a karalábé szik fölötti szárrésze húsosan megvastagodott;
    a takarmánykáposzta (marhakáposzta, leveles káposzta, óriás káposzta) állati takarmány.
Magyarországon a 16. század óta vannak írásos feljegyzések a káposztafélékről, és a 18. századtól egyes helyeken már káposztáskertekről írtak. Jelentős árutermelésbe az 1800-as években a bolgárkertészek kezdtek. Ekkor a már ma ismert valamennyi fajtatípust termesztették, így például a fodros kelből három fajtát tartottak nyilván. Virágzatuk bugás; a felső állású magház két termőlevélből nőtt össze.
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:  
 
1 ADAG 10 MAGOT TARTALMAZ!
 
  
 
A LÁTOGATÁSOD KÖSZÖNÖM, VÁRLAK MÁSKOR IS!
 
 
 
                                                                             
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2021-05-27 18:37 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése