2020. március 3., kedd

Marylandi szenna - Senna marilandica (syn. Cassia marilandica) - Magyarországon télálló évelő. 5 mag - Jelenlegi ára: 30

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Senna marilandica (syn. Cassia marilandica) – marylandi szenna
5 db mag!
Az USA dél-keleti területein őshonos, erdőszéleken és nedves réteken élő szennaféle. Erősen bokrosodó, 1-1, 5 méter magasra megnövő lágyszárú évelő. Összetett levelei akácszerűek, a nyár második felében megjelenő sárga virágai mutatósak.
Kedveli a tűző napfényt. Talajban nem válogatós, még az agyagot is jól tűri. Magyarországon a szabadban teleltethető.
A magokat vetés előtt érdemes hideghatásnak kitenni, ez elősegíti és gyorsítja a csírázást. Először vízben áztassuk egy napig. Ezután nedves homokkal összekeverve egy nylonzacskóban tegyük hűtőszekrénybe (nem fagyasztóba) kb. 1 hónapra. Ezután vetjük el kb. fél centiméter mélyre, termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 18-20 fok körül van, a magok csírázási ideje 2-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2020-03-23 23:20 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése