2017. július 15., szombat

Kocsis L. Mihály Végszavazás a halállal (5) - Jelenlegi ára: 4 000 Ft

A társadalom nehezen tudja feldolgozni, ha egy sikeres ember önkezével vet véget életének, szándékosan belefut a nemlétbe. „ Hát ő is csak egy esendő ember volt? Hát az ő élete sem volt különb az enyémnél?! ” A tragédia döbbent csöndjében olcsó reflexként működésbe lép a társadalom rossz lelkiismerete, bűntudata, hálátlansággal vádolja az eltávozottat, miközben önváddal marcangolja magát, hogy nem vigyázott a zsenire.  
Az ötvenes-hatvanas években a politika tabutémát csinált a tragédiákból (ezzel még inkább felfokozta a kíváncsiságot), de a mai társadalom sem tud mit kezdeni ezekkel az esetekkel.
Az elmúlt ötven évben kiváló színművészek sora vetett véget önkezével az életének. Gondoljunk csak a felejthetetlen Somlay Artúrra és Soós Imrére, a zseniális Rozsos Istvánra és Domján Editre, vagy a színészkirály Latinovits Zoltánra. Az egyik fiatalabban, a másik élete teljében, de mindenképpen időnek előtte búcsúzott el a közönségtől. Az okokat és a körülményeket kutatja a kiváló író, aki már több könyvével bizonyította, hogy a tehetség elkötelezettje.  
Művében megszólalnak a pályatársak, a barátok. Vajon mi mondatta ki ezekkel a zsenikkel önmaguk halálos ítéletét? A szerelem? A betegség? Netán a politika? A válaszokat – vagy legalábbis azok jelentős részét – elolvashatjuk a kötetben.
520 oldal 
Súlya: 785 g


Jelenlegi ára: 4 000 Ft
Az aukció vége: 2017-08-05 08:33 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése